Honk, projectontwikkelaar uit Tilburg.

Onze mijlpalen.

Honk onderscheidt zich met hoge ambities. In onze plannen geven we telkens antwoord op actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Die antwoorden passen we ook toe in de plannen die daar op volgen. Zo leggen we de lat voor onszelf steeds wat hoger. Lees hier welke projecten onze ambitie hebben gevoed.




Dongedal, 31 woningen aan de Scharwoudestraat in Tilburg.
In dit plan ontwikkelden we voor het eerst een project in een planteam , samen met de toekomstige bewoners. Zij kozen de architect, beslisten mee over het uiterlijk van het plan en bepaalden de omvang en indeling van hun eigen woning. Zo ontstonden 31 verschillende woningen, in grootte variërend van 60 tot 140 vierkante meter.




The Commons, 17 woningen aan de Scharwoudestraat in Tilburg.
De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor een derde van de Nederlandse CO2-uitstoot. Voor ons reden genoeg om sinds 2017 - als enige ontwikkelaar in Nederland - uitsluitend nog energieneutrale woningen te bouwen. Elke woning is optimaal geïsoleerd, beschikt over een warmtepomp en over voldoende zonnepanelen om stroom voor de benodigde warmte op jaarbasis op te wekken. Met deze ambitie werd The Commons de eerste straat van Tilburg zonder stookkosten. 
We bouwen sinds dit project ook:
  • natuurinclusief: dat gebeurt hier met nestkasten voor vleermuizen en gierzwaluwen);
  • klimaatadaptief: regen voeren we niet af naar het riool, maar infiltreren we ter plaatse. Zo gaan we de droogte tegen.




Het Korenveld, 3 woningen aan de Ochtendgloren in Helvoirt.
We zagen dat twee derde van de Nederlandse huizen is gebouwd voor gezinnen, maar slechts één derde van de huishoudens leeft in gezinsverband. De meeste Nederlandse huishoudens bestaan inmiddels uit één of twee mensen. Dan is het logisch om waar mogelijk te bouwen voor kleine huishoudens én - gelet op de vergrijzing - met een gelijkvloers woonprogramma . In Helvoirt maakten we er senioren blij mee die elders een gezinwoning achterlieten. Zo helpen we ook weer nieuwe gezinnen.




Moerenburcht, 10 woningen aan de Bosscheweg in Tilburg.
We kozen hier om in te zetten op co-wonen: het project is zo ontworpen dat er veel aanleiding is voor ontmoeting tussen bewoners. De voordeuren grenzen aan een gemeenschappelijk hof. Het auto- en fietsparkeren en de afvalcontainers zijn niet individueel bij de woning, maar geclusterd op enige afstand. De bewoners zijn gezamenlijk eigenaar van het hele terrein. Omdat ze een planteam vormden dat meebesliste over het plan, leerden ze elkaar al voor de bouwstart kennen.
In dit project zetten we ook de eerste stap richting biobased bouwen: de daken én de gevels zijn geheel bekleed met riet.